Jablečný dort

Úvod » Recepty

7. 2. 2009

Fotografie

Suroviny

  • 2 kulaté pláty dortového korpusu
  • jahodový džem
  • 1 kg jablek
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 g cukr krystal
  • 1 citrón
  • skořice
  • hřebíček
  • 90 g pudinkového prášku
  • cukrářské piškoty

Postup

Na dno dortové formy položíme dva plátky piškotového korpusu spojené jahodovým džemem. Zalijeme je vrstvou náplně z kousků oloupaných jablek, rozvařených ve vodě s vanilkou, cukrem, trochou citronové kůry, špetkou skořice a drceným hřebíčkem, kterou jsme zahustili zálivkou z pudinkového prášku, rozmíchaného ve studené vodě, a řádně provařili. Další vrstvu dortu vytvoříme z cukrářských piškotů, které můžeme zlehka zakapat rumem, potom ji zalijeme jablečným pyré a opět poklademe piškoty. Hotový dort necháme alespoň hodinu vychladit a potom ho můžeme podle vlastní fantazie nazdobit.