Maďarský guláš

Úvod » Recepty

7. 2. 2009

Fotografie

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (krk, kližka)
  • olej
  • 4 cibule
  • vývar nebo bujón
  • chilli papričky
  • 6 papriky
  • 6 rajčat
  • 6 brambor
  • sladká nebo pálivá mletá paprika (dle chuti)
  • kmín (drcený či mletý)
  • sůl

Postup

Na rozehřátém oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibuli, na ní krátce opečeme hovězí maso, které jsme nakrájeli na kostky, a až se maso zatáhne, přidáme mletou papriku, trochu kmínu a soli. Po chvíli zalijeme vývarem nebo ve vodě rozpuštěnou kostkou bujónu, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Poté dochutíme trochou chilli a než maso úplně změkne, nakrájíme si na větší kousky zeleninu a na menší kostičky brambory. Do gulášového základu přidáme nejdříve papriky a rajčata, a až pustí dostatek štávy, přisypeme brambory a necháme je pod pokličkou dusit, dokud nezměknou. Na závěr podle chuti dosolíme.