Minutkový guláš z hovězí svíčkové

Úvod » Recepty

7. 2. 2009

Fotografie

Suroviny

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • olej
  • 8 lžic rajského protlaku
  • česnek
  • chilli
  • 1 l vývaru nebo bujónu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 g žampiónů
  • 200 g paprik
  • 400 g telecích párků
  • mletá sladká paprika
  • mletý kmín
  • majoránka
  • sůl

Postup

Na oleji dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, mletou papriku, špetku kmínu, prolisovaný česnek, podle chuti chilli, orestujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a majoránkou a než se omáčka provaří, promícháme na nudličky nakrájenou svíčkovou s hladkou moukou a na rozpáleném oleji maso krátce opečeme. Poté přisypeme na nudličky nakrájené žampiony, papriku a párky, vše orestujeme, zalijeme hotovou omáčkou.