Minutkový guláš z hovězí svíčkové
7. 2. 2009
Suroviny
- 400 g hovězí svíčkové
- 2 cibule
- olej
- 8 lžic rajského protlaku
- česnek
- chilli
- 1 l vývaru nebo bujónu
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 g žampiónů
- 200 g paprik
- 400 g telecích párků
- mletá sladká paprika
- mletý kmín
- majoránka
- sůl
Postup
Na oleji dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, mletou papriku, špetku kmínu, prolisovaný česnek, podle chuti chilli, orestujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a majoránkou a než se omáčka provaří, promícháme na nudličky nakrájenou svíčkovou s hladkou moukou a na rozpáleném oleji maso krátce opečeme. Poté přisypeme na nudličky nakrájené žampiony, papriku a párky, vše orestujeme, zalijeme hotovou omáčkou.