Tomatový tartar s avokádem a mozzarellou

Úvod » Recepty

10. 1. 2009

Fotografie

Suroviny

  • 6 zralých rajčat
  • 2 ks mozzarelly
  • 1 zralé měkké avokádo
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • 1 stroužek česneku (dle chuti)

na ozdobu:

  • čerstvá bazalka
  • rukola
  • zelená cibulka

Postup

Rajčata, mozzarellu a oloupané avokádo nakrájíme na malé kostičky. Nejdříve v jedné misce smícháme rajčata s mozzarellou, olivovým olejem, dochutíme pepřem. Solíme až těsně před podáváním, aby rajčata nepouštěla vodu. V druhé misce smícháme nakrájené avokádo s olivovým olejem, osolíme a podle chuti přidáme česnek. Dáme vychladit do lednice. Poté do formičky na talíři vložíme vrstvu směsi rajčat a mozzarelly a na ně navršíme vrstvu avokáda s česnekem, formičku odstraníme a dozdobíme rukolou, bazalkou, případně cibulkou a zakápneme olivovým olejem.