Brusinkový koláč

Úvod » Recepty

12. 12. 2011

Fotografie

Suroviny

(použijte hrnek cca 200 ml)

  • ½ hrnku másla
  • 1 hrnek cukru krystal
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • ½ hrnku vlašských ořechů
  • ½ hrnku plátků mandlí
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • 1 hrnek hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 hrnky mražených brusinek

Postup

Do vyšlehaného povoleného másla s cukrem postupně zašleháme vejce, špetku soli, mleté ořechy a plátky mandlí smíchané s namletými mandlemi. Poté zlehka vmícháme mouku s kypřicím práškem a na závěr zmrzlé brusinky. Připraveným těstem naplníme vymazanou formu a dáme do trouby na 170 stupňů zhruba na 40 minut. Koláč podáváme vlažný nebo studený, ozdobený hustou šlehačkou a lístkem máty.