Brusinkový koláč
12. 12. 2011
Suroviny
(použijte hrnek cca 200 ml)
- ½ hrnku másla
- 1 hrnek cukru krystal
- špetka soli
- 2 vejce
- ½ hrnku vlašských ořechů
- ½ hrnku plátků mandlí
- 2 lžíce mletých mandlí
- 1 hrnek hladké mouky
- ½ prášku do pečiva
- 2 hrnky mražených brusinek
Postup
Do vyšlehaného povoleného másla s cukrem postupně zašleháme vejce, špetku soli, mleté ořechy a plátky mandlí smíchané s namletými mandlemi. Poté zlehka vmícháme mouku s kypřicím práškem a na závěr zmrzlé brusinky. Připraveným těstem naplníme vymazanou formu a dáme do trouby na 170 stupňů zhruba na 40 minut. Koláč podáváme vlažný nebo studený, ozdobený hustou šlehačkou a lístkem máty.