Couračka v chlebu

Úvod » Recepty

7. 11. 2011

Fotografie

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 200 g kysaného zelí
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 ml mléka
  • 10 g hladké mouky
  • cukr
  • ocet
  • kmín
  • sůl

Postup

Do brambor, které jsme uvařili ve slané vodě s trochou kmínu do poloměkka, přidáme překrájené kysané zelí, přivedeme k varu a až brambory zcela změknou, za stálého míchání zahustíme zálivkou ze smetany, mléka a mouky a aspoň 15 minut provaříme. Dochutíme solí, cukrem, kmínem, a máme-li rádi polévku kyselejší, můžeme přidat i trochu octa. Podáváme nejlépe ve vydlabaném chlebu.

Rada:
Brambory vařte v osolené vodě s trochou drceného kmínu,