Pstruzi podle paní mlynářky

Úvod » Recepty

31. 10. 2011

Fotografie

Suroviny

  • 4 pstruzi (300 – 400 g)
  • 100 ml olivového oleje
  • 150 ml bílého sladkého vína
  • 50 ml borovičky
  • 1 citron
  • tymián
  • petrželka
  • pažitka
  • majoránka
  • sůl
  • bílý pepř

Postup

Opláchnuté a osušené vykuchané pstruhy zevnitř osolíme, můžeme i lehce opepřit, a naplníme bylinkami. Zalijeme je promixovanou marinádou z oleje, vína, borovičky a citronové šťávy a necháme asi hodinu v chladu. Pečeme při 180 stupních do zlatova a podáváme třeba s orestovanými bramborami.

Poznámky:
Zmrazený pstruh vydrží v mrazáku při -20 °C až tři měsíce.
Maso pstruhů obsahuje cenné nenasycené mastné kyseliny omega-3.