Panna cotta s pomeranči

Úvod » Recepty

24. 10. 2011

Fotografie

Suroviny

na krém:

  • 1 l smetany ke šlehání
  • 100 g cukru moučky
  • vanilkový lusk
  • kůra z 1 pomeranče
  • cca 4 plátky želatiny

na pomeranče v cukrovém rozvaru:

  • 100 ml vody
  • 300 g cukru krystal
  • 1 kg pomerančů

Postup

Smetanu smícháme s cukrem, přidáme vanilku a nastrouhanou pomerančovou kůru. Necháme projít varem, scedíme a vmícháme želatinu, kterou jsme dali předem nabobtnat do studené vody. Až se želatina rozpustí, nalijeme panna cottu do jednotlivých skleniček či kelímků a po ztuhnutí ozdobíme kousky pomerančů, které jsme s trochou nastrouhané kůry krátce povařili v cukrovém rozvaru a nechali vychladnout. Na dozdobení použijeme lístek máty a plátek sušeného pomeranče a efektní, lahodný a na čas i peníze nenáročný dezert je na světě.

Rady:
Místo moučkového cukru můžete použít i krystal.
Želatinu dejte předem nabobtnat do velmi studené vody.
Při práci se želatinou postupujte podle návodu výrobce.

Poznámka:
Panna cotta je italský dezert a doslovně přeloženo znamená "vařená smetana".