Tatarák z brambor
24. 10. 2011
Suroviny
- 1 kg brambor
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce oliv. oleje
- 1 lžíce hořčice
- 2 cibule
- 2 lžíce majonézy (nebo 2 žloutky)
- 4 lžíce kečupu
- worcester
- sojová omáčka
- mletý kmín
- sůl
- bílý pepř
Postup
Brambory uvaříme ve slupce tak, aby se nerozpadaly. Až vychladnou, oloupeme je, nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do nich prolisovaný česnek i s olejem, na kterém jsme ho předem zpěnili. Přidáme hořčici, na jemno nakrájenou cibuli a majonézu, kterou můžeme nahradit žloutky, trochu soli a pepře, mletý kmín, kečup, worcester a sojovou omáčku, důkladně promícháme a necháme v chladu zaležet. Pak už zbývá jen nasmažit spoustu křupavých topinek, na které tatarák namažeme a ozdobíme.
Rady:
Brambory předem uvařte ve slupce tak, aby se nerozpadaly.
Nejlépe se hodí brambory na salát - varný typ A.
Pro tento recept je nejvhodnější plnotučná hořčice.
Majonézu můžete nahradit žloutky