Cuketová buchta

Úvod » Recepty

10. 10. 2011

Fotografie

Suroviny

  • 3 hrnky nastrouhané cukety
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • oříšky
  • sušené meruňky a švestky
  • rozinky
  • 3 lžičky mleté skořice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžičky jedlé sody
  • 3 vejce
  • 1½ hrnku cukru moučky
  • 250 g tuku na pečení

Postup

Do mouky vmícháme nasekané oříšky, kousky meruněk, švestek, rozinky, skořici, prášek do pečiva, vanilkový cukr a jedlou sodu. Tuto směs zlehka spojíme s vejci vyšlehanými s cukrem do pěny a s rozpuštěným tukem  a na závěr přimícháme nastrouhanou cuketu. Pečeme v tukem vymazané a moukou vysypané formě či plechu na 180°C asi půl až třičtvrtě hodiny. A pokud buchtu na talíři ozdobíme nejen šlehačkou a ovocem, ale i plátkem cukety v cukru, budeme skutečně styloví.