Obrácený řízek
12. 9. 2011
Suroviny
- vepřová krkovice, kýta nebo panenka
- česnek
- sůl
- pepř
- strouhanka
- vejce
- mléko
- olej na smažení
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a teprve potom ve vejcích rozmíchaných s mlékem, solí a máme-li rádi česnek, pak i s trochou česneku. Po obalení ihned osmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran do zlatova.
Rada:
Hotový řízek položte na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.
Poznámka:
Pokud doma nemáte starší ztvrdlé pečivo, strouhanku si můžete připravit i z pečiva čerstvého, a to z čerstvé housky, veky nebo i toustového či obyčejného chleba (bez kůrky). Pomocí nožového mixeru pečivo rozsekáme nadrobno a použijeme stejně jako klasickou strouhanku. Pokud čerstvou strouhanku následně necháte v troubě vysušit, můžete ji skladovat.