Porthaus
12. 9. 2011
Suroviny
- roštěná z mladého býka
- česnek
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- vejce
- mléko
- strouhanka
- olej na smažení
Postup
Po naklepání hovězí maso osolte, opepřete, potřete česnekem a obalte v trojobalu. Jen místo světlé strouhanky použijte tu z obyčejného chleba. A ještě jeden malý tip: když řízky naložíte do česneku den předem, budou mít výraznější chuť. Obalujte je ale až těsně před smažením, aby strouhanka nezvlhla a neopadala.
Rada:
Při rozklepávání řízků použijte fólii, budete mít méně práce s úklidem ;-).
Všechny řízky můžete místo smažení péct v předehřáté troubě na 180°C. Jen je třeba použít kvalitní olej, dobře ho v troubě rozehřát a pak už jen dávat pozor, aby se řízky nepřipálily.
Poznámka:
Pokud není maso vyzrálé, při smažení ztratí hodně na objemu a obal se uvolní a opadává.