Porthaus

Úvod » Recepty

12. 9. 2011

Fotografie

Suroviny

  • roštěná z mladého býka
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • vejce
  • mléko
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup

Po naklepání hovězí maso osolte, opepřete, potřete česnekem a obalte v trojobalu. Jen místo světlé strouhanky použijte tu z obyčejného chleba. A ještě jeden malý tip: když řízky naložíte do česneku den předem, budou mít výraznější chuť. Obalujte je ale až těsně před smažením, aby strouhanka nezvlhla a neopadala.

Rada:
Při rozklepávání řízků použijte fólii, budete mít méně práce s úklidem ;-).
Všechny řízky můžete místo smažení péct v předehřáté troubě na 180°C. Jen je třeba použít kvalitní olej, dobře ho v troubě rozehřát a pak už jen dávat pozor, aby se řízky nepřipálily.

Poznámka:
Pokud není maso vyzrálé, při smažení ztratí hodně na objemu a obal se uvolní a opadává.