Bramborový salát s jablky

Úvod » Recepty

12. 9. 2011

Fotografie

Suroviny

  • 600 g brambor
  • 4 plátky uzeného boku
  • 3 jarní cibulky
  • 2 jablka
  • citron
  • cukr
  • 150 g kysané smetany
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • bílý pepř

Postup

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi na trošce oleje orestujeme slaninu a jarní cibulku, přidáme oloupaná jablka nakrájená stejně jako brambory, opět krátce orestujeme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme trochu cukru, osolíme, opepříme, a až směs vychladne, smícháme ji s bramborami. Na závěr přidáme kysanou smetanu a podle potřeby dochutíme pepřem a solí.

Rady:
Na salát se nejlépe hodí brambory varného typu A.
Jablka namočte do vody s citronovou šťávou, aby nezhnědla.