Bramborový salát s jablky
12. 9. 2011
Suroviny
- 600 g brambor
- 4 plátky uzeného boku
- 3 jarní cibulky
- 2 jablka
- citron
- cukr
- 150 g kysané smetany
- slunečnicový olej
- sůl
- bílý pepř
Postup
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi na trošce oleje orestujeme slaninu a jarní cibulku, přidáme oloupaná jablka nakrájená stejně jako brambory, opět krátce orestujeme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme trochu cukru, osolíme, opepříme, a až směs vychladne, smícháme ji s bramborami. Na závěr přidáme kysanou smetanu a podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
Rady:
Na salát se nejlépe hodí brambory varného typu A.
Jablka namočte do vody s citronovou šťávou, aby nezhnědla.