Vepřové závitky s estragonovým máslem obalované v paramazánu

Úvod » Recepty

6. 6. 2011

Fotografie

Suroviny

1 kg vepřové kotlety bk
200 g másla
200 g strouhanky
3 ks vajec
200 g hladké mouky
200 g strouhaného parmezánu
sůl, pepř
čerstvý estragon
olej na smažení

Postup

Vepřové kotletky nakrájíme a rozklepeme dotenka. Plátky masa osolíme a opepříme. Eestragonové máslo si vyrobíme z másla, nasekaného estragonu a trochy soli. Ztuhlé estragonové máslo zabalíme do závitků, které na koncích propíchneme párátky, aby se nerozpadávaly a obalíme v hladké mouce, vajíčku a strouhance smíchané s parmazánem. Závitky necháme chvilku odpočinout a pak je osmažíme na oleji do zlatova. Poté je asi 10 - 15 minut ještě dopékáme v troubě při teplotě 150 stupňů Celsia.