Tři druhy špízů

Úvod » Recepty

2. 5. 2011

Fotografie

Suroviny

Špíz z drůbežích jater
0,7 kg - kuřecích jater
0,3 kg - uzeného špeku
0,3 kg - cibule
0,3 kg - meruněk čerstvých - pokud nebudou konzerva
sůl, pepř

Špíz z hovězí svíčkové
0,7kg - hov. svíčkové
0,3kg - žampionů
0,3kg - cibule
0,3kg - uzeného špeku

Špíz s krůtím masem
0,5 kg - papriky - červená, žlutá
0,3 kg - cibule
0,7 kg - krůtích prsou
0,3kg - chorizo klobásy
0,3kg - cukety

Marináda
tymián (čerstvý), česnek,
sladká paprika, mletý kmín, cayensky pepř, sůl, pepř
0,7 l - olivovéhoy oleje sansa

Postup

Marinádu připravíme z olivového oleje Sanza, do kterého prolisujeme dva stružky česneku, přidáme cayennský pepř, trochu sladké papriky, mletý kmín, čerstvé bylinky např. lístky tymiánu a dobře promícháme.
Připravené ingredience na špízy napichujeme na přeskáčku na jehly a poté je naložíme
do připravené marinády. Necháme je v lednici marinovat alespoň 6 hodin.
Po vyjmutí z lednice je zprudka opečeme na pánvi, poté dopečeme v troubě doměkka - cca 15 minut při teplotě 170 stupňů Celsia - a servírujeme.