Žampiony plněné hovězím ragú a sázeným vejcem

Úvod » Recepty

2. 5. 2011

Fotografie

Suroviny

0,7 kg mletého hovězího masa
2 cibule salátové bílé
4 stroužky česneku
0,2 kg  rajčatového protlaku
0,3 l červeného vína
2 ks bobkového listu
čerstvý rozmarýn
3 sušené chilli papričky
7  žampionů portobello (zahradní velké)
parmazán mletý - grand moravia
2 citrony
0,2 l bílého vína
sůl, pepř
0,2 l - oliv. olej - extra virgin
čerstvá petrželka

Postup

Žampiony oloupeme, zbavíme nožiček a plodnice, dáme do pekáčku, osolíme a opepříme, pokapeme oliv. olejem a citron. šťávou a podlijeme bílým vínem.
Přikryjeme alobalem a dáme je podusit na 15 min. do trouby při teplotě 140 st.
V kastrolu na oliv. oleji orestujeme cibuli a česnek.
Poté přidáme maso, po orestování přidáme rajský protlak a po chvíli zalijeme červeným vínem. Z koření přidáme bobkový list, posekaný rozmarýn a chilli papričky. Vše společně podusíme 20 min. a na závěr dochutíme solí pepřem a vmícháme strouhaný parmazán.
Ragú necháme vychladnout, poté jím naplníme žampiony a uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Poté pečeme v troubě při teplotě 180 st. 10 min.