Krůtí prsa na smetaně s čerstvou paprikou

Úvod » Recepty

2. 4. 2011

Fotografie

Suroviny

0,5 kg krůtích prsíček
0,2 kg čerstvé červené papriky
0,1 kg bílé cibule
čerstvý tymián
1 stroužek česneku
sladká paprika mletá
0,1 kg másla na opečení
0,5 l vývaru
0,2 l smetany
0,5 kg těstovin
0,1 l oleje na smažení
1 citron nebo ocet na zakápnutí
1 zakysaná smetana
1 svazek čerstvé pažitky
sůl, pepř

Postup

Na kostky nakrájená krůtí prsa osolíme, opečeme v hrnci na rozpáleném másle do zlatova. Maso vyjmeme z hrnce a ve výpeku s trochou oleje orestujeme nakrájenou červenou papriku, cibuli, česnek, přidáme mletou papriku a tymián. Zakápneme octem a znovu krátce orestujeme. Přidáme drůbeží vývar a vaříme cca ½ hodiny. Takto připravený základ rozmixujeme, přepasírujeme a vložíme do něj opečené maso. Omáčku s masem stáhneme ze sporáku a vmícháme smetanu.
Omáčku s masem podáváme s vařenými těstovinami a na talíři přelijeme lžící zakysané smetany a ozdobíme posekanou pažitkou.