Krůtí stehno ala bažant

Úvod » Recepty

2. 4. 2011

Fotografie

Suroviny

1,5 kg horního krůtího stehna s kostí a kůží
0,2 kg uzeného špeku
0,5 kg cibule
50 g česneku
1 balíček kmínu
4 ks bobkového listu
5 kuliček nového koření
20 kuliček celého pepře
čerstvý tymián
0,1 l bílého vína
0,5 l drůbežího vývaru
0,4 kg divoké rýže
4 ks hřebíčku
0,2 kg másla (může být místo oleje)
0,1 l oleje na opečení masa
sůl, pepř

Postup

Krůtí stehno s kostí osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Do pekáčku si připravíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme česnek podle své chuti a divoké koření, tedy bobkový list, kmín, nové koření, celý pepř a můžeme i čerstvý tymián. Maso zprudka opečeme na oleji a vložíme do pekáčku na základ. Výpek na pánvi zalijeme jedním deci bílého vína a maso jím podlijeme. Přidáme ještě půl litru vývaru a pečeme v troubě doměkka asi ¾ hodiny až hodinu při 150 stupních. V průběhu pečení maso pravidelně přeléváme výpekem a obracíme.Upečenékrůtí stehno podáváme s dušenou divokou rýží a polijeme výpekem.