Karlovarský knedlík se zelenou petželkou

Úvod » Recepty

19. 3. 2011

Fotografie

Suroviny

250 g opečené pokrájené housky.
30 g másla,
250 ml mléka.
2 vejce
listy petržele
muškátový oříšek
50g hrubé mouky
sůl

Postup

Rozpustíme máslo a do něj vlažné nalijeme mléko. Přidáme žloutky a promícháme. Směs nalijeme na opečené pokrájené housky a znovu vše dobře promícháme. Přidáme nadrobno posekané listy petržele a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Přisypeme hrubou mouku a osolíme. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Směs vyklopíme do vyždímané utěrky a zformujeme knedlík. Dobře uvážeme - jeden provázek hned za knedlíkem a další o cca 5 cm dále a takto připravený knedlík vložíme do vařící osolené vody a velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní provázek, knedlík obrátíme a pomalu vaříme ještě 20 minut.