Plněná telecí svíčková se zelenými fazolkami

Úvod » Recepty

26. 2. 2011

Fotografie

Suroviny

telecí svíčková -1 kg
bílé pečivo -0,2 kg
žampiony- 0,2 kg
zelené fazolky - 0, 25 kg
šalotka - 0,3 kg
česnek - 0,1 kg
smetana-0,2 l
bílé víno suché - 0,2 l
sůl, pepř
telecí vývar -0,5 l
vepřová bránice-0,5 kg
máslo - 0,25 kg
pažitka čerstvá -1 svazek
uzený špek - 0,3 kg
citron 1ks
olej na smažení - 0,2l

Postup

Telecí svíčkovou odblaníme a nařízneme na hřbetu. Osolíme a opepříme.
Slaninu nakrájíme na kostičky, opražíme na pánvi. Nakrájíme housku, přidáme ji ke slanině, krátce opečeme a nasypeme do mísy.
Nakrájené žampiony osmahneme na šalotce a česneku. Vložíme do mísy k housce, přidáme sůl, pepř, pažitku. Nádivkou naplníme telecí svíčkovou, zabalíme ji do vepřové bránice.
Vložíme do pekáčku se zbytky žampionů. Podlijeme bílým vínem a telecím vývarem, poklademe plátky másla.Pečeme při teplotě 180 spňů cca 20 min.
Po upečení vyjmeme maso z pekáčku, dle potřeby výpek zredukujeme, zalijeme smetanou a svaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí, cayenským pepřem a citronovou šťávou. Před podáváním můžeme ještě vmíchat máslo.
Zelené fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě a hned je opět zchladíme ve studené vodě, aby neztratily krásně zelenou barvu.Takto připravené fazolky před podáváním lehce orestujeme na šalotce s máslem. Dochutíme solí a pepřem.