Čokoládový dort (BONUS)

Úvod » Recepty

22. 1. 2011

Fotografie

Suroviny

  • 500 g hořké čokolády
  • 200 g cukru
  • 200 g másla
  • 4 žloutky
  • 10 bílků

na doplnění:

  • kompotované hrušky
  • vanilková zmrzlina

Postup

Ve vodní lázni nebo mikrovlné troubě rozpustíme čokoládu a máslo. Vyšleháme žloutky společně s polovinou dávky cukru a zamícháme do čokolády. Z bílků a druhé poloviny cukru vyšleháme sníh, který také postupně vmícháme do čokolády. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazaného a cukrem vysypaného plechu. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 20 minut.
Servírujeme podle vlastní chuti a fantazie, například spolu s kompotovanou hruškou a vanilkovou zmrzlinou.