Domácí tatarská omáčka

Úvod » Recepty

22. 1. 2011

Fotografie

Suroviny

  • 200 g majonézy
  • 2 šalotky
  • 2 sterilované okurky
  • 30 g kaparů
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesteru
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl
  • cayenský pepř
  • černý pepř

Postup

Šalotku nasekáme na jemno a spaříme horkou vodou. Necháme ji okapat a vložíme do misky. Okurky a kapary rovněž posekáme na jemno a přidáme k šalotce. Vše promícháme s majonézou. Dochutíme solí, cayenským pepřem, citronovou šťávou, dijonskou hořčicí a worcestrem. Důkladně promícháme a folií zakrytou tatarskou omáčku dáme do lednice uležet.
Domácí tatarská omáčka vhodně doplní plátky studeného pečeného hovězího masa.