Hovězí vývar

Úvod » Recepty

8. 1. 2011

Fotografie

Suroviny

  • hovězí loupaná plec nebo kližka
  • hovězí kosti
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • pórek
  • řapíkatý celer
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • petrželka nebo pažitka

Postup

Při teplotě 200 stupňů necháme v troubě na 20 minut opéct hovězí kosti. Na dně hrnce do tmava opečeme rozpůlenou cibuli a zalijeme ji studenou vodou. Přidáme kořenovou zeleninu, pórek, řapíkatý celer, divoké koření, sůl a opečené kosti. Přidáme maso, polévku pozvolna přivedeme k varu a poté ji už jen tzv. "táhneme" na mírném ohni.
V průběhu vaření z povrchu odstraňujeme kal a pěnu. Po uvaření vyjmeme maso a zeleninu na zvláštní talíř a vývar přecedíme. Zeleninu a maso nakrájíme a vložíme zpátky do polévky. Doplníme zelenou petrželkou nebo pažitkou.