Telecí roastbeef s bylinkovým olejem
4. 12. 2010
Suroviny
- telecí hřbet (roštěná)
- sůl
- bílý pepř
- olej
na bylinkový olej:
- čerstvé bylinky (bazalka, petržel, pažitka, tymián, oregáno)
- panenský olivový olej
- limetová šťáva
- sůl
- pepř
Postup
Telecí hřbet vykostíme, svážeme provázkem do válečku, osolíme, opepříme, a potom ho na rozpáleném oleji ze všech stran zprudka orestujeme. Orestovaný hřbet vložíme asi na hodinu do trouby a při osmdesáti stupních necháme dopéct. Podáváme teplý nebo studený, nakrájený na tenké plátky, například s bylinkovým olejem, který připravíme velmi snadno: Otrháme listy bylinek, rozmixujeme je s olejem, šťávou z limety, trochou soli a pepře, a olej je hotový.