Telecí roastbeef s bylinkovým olejem

Úvod » Recepty

4. 12. 2010

Fotografie

Suroviny

  • telecí hřbet (roštěná)
  • sůl
  • bílý pepř
  • olej

na bylinkový olej:

  • čerstvé bylinky (bazalka, petržel, pažitka, tymián, oregáno)
  • panenský olivový olej
  • limetová šťáva
  • sůl
  • pepř

Postup

Telecí hřbet vykostíme, svážeme provázkem do válečku, osolíme, opepříme, a potom ho na rozpáleném oleji ze všech stran zprudka orestujeme. Orestovaný hřbet vložíme asi na hodinu do trouby a při osmdesáti stupních necháme dopéct. Podáváme teplý nebo studený, nakrájený na tenké plátky, například s bylinkovým olejem, který připravíme velmi snadno: Otrháme listy bylinek, rozmixujeme je s olejem, šťávou z limety, trochou soli a pepře, a olej je hotový.