Plněný bůček
27. 11. 2010
Suroviny
- 800 g bůčku
- 2 jelita
- 1 vejce
- 1 palička česneku
- 2 cibule
- 0,5 l hovězího vývaru
- majoránka
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- lžíce hladké mouky (do výpeku)
Postup
Jelítka zbavíme střívka, nakrájíme na kousky a rozmícháme s vejci, prolisovaným česnekem, kmínem, majoránkou a trochou soli a pepře. Připravenou směsí naplníme bůček, který jsme prořízli tak, aby vznikla co největší kapsa. Okraje spíchneme párátky, naplněný bůček z obou stran osolíme, nakmínujeme a stranu bez kůže ještě důkladně potřeme česnekem. Kapsu vložíme do pekáčku na nakrájenou cibuli kůží nahoru, podlijeme vývarem a dáme pod pokličkou péct do trouby na 160°C. Asi po hodině a půl odklopíme, napařenou kůži prořízneme na malé čtverečky a dopečeme při 170°C do zlatova. Hotový bůček vyjmeme, výpek vyrestujeme do tuku, zaprášíme lžící hladké mouky, zalijeme trochou vývaru, provaříme a hotovou šťávu na závěr přecedíme. Podáváme se špenátem a šťouchaným bramborem, případně i jinou přílohou podle vlastní chuti.