Kuskus s lilkem a mátou
20. 11. 2010
Suroviny
- kuskus
- drůbeží vývar
- lilek
- česnek
- panenský olivový olej
- máta
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup
Nakrájíme lilek na plátky a důkladně je osolíme. Vodu, kterou sůl vytáhne, osušíme a lilek orestujeme na oleji z obou stran spolu s plátky česneku. Poté orestovaný lilek nakrájíme na kousky, ty vmícháme i s opečeným česnekem do kuskusu uvařeného v drůbežím vývaru, a nakonec už jen přidáme nasekanou mátu a pažitku, trochu oleje, pepře a podle chuti osolíme. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako zajímavou přílohu.
Rady:
Česnek restujte jen velmi krátce, jinak zhořkne.
Kuskus s lilkem můžete podávat i za studena.
Poznámky:
Kuskus jsou do kuliček obroušená zrnka pšenice, ječmene nebo prosa.
Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně.