Kuskus s lilkem a mátou

Úvod » Recepty

20. 11. 2010

Fotografie

Suroviny

  • kuskus
  • drůbeží vývar
  • lilek
  • česnek
  • panenský olivový olej
  • máta
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

Postup

Nakrájíme lilek na plátky a důkladně je osolíme. Vodu, kterou sůl vytáhne, osušíme a lilek orestujeme na oleji z obou stran spolu s plátky česneku. Poté orestovaný lilek nakrájíme na kousky, ty vmícháme i s opečeným česnekem do kuskusu uvařeného v drůbežím vývaru, a nakonec už jen přidáme nasekanou mátu a pažitku, trochu oleje, pepře a podle chuti osolíme. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako zajímavou přílohu.

Rady:
Česnek restujte jen velmi krátce, jinak zhořkne.
Kuskus s lilkem můžete podávat i za studena.

Poznámky:
Kuskus jsou do kuliček obroušená zrnka pšenice, ječmene nebo prosa.
Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně.