Palačinky s pomerančovým přelivem

Úvod » Recepty

13. 11. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • cukr dle chuti
  • cca 160 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • olej
  • vanilková zmrzlina

na pomerančový přeliv:

  • třtinový cukr
  • máslo
  • pomeranče
  • bílý rum

Postup

Z mléka, vajec, cukru, mouky a špetky soli vymícháme hladké těstíčko, ze kterého na oleji usmažíme z obou stran palačinky. Naplníme je zmrzlinou a na talíři přelijeme pomerančovým přelivem. Ten připravíme takto: na pánvi utavíme cukr a za stálého míchání do něj postupně přidáváme kousek másla, trochu pomerančové kůry a šťávy, a nakonec i pomerančové dílky zbavené kůže. Vše důkladně prohřejeme, zalijeme rumem, zapálíme a ještě hořící nalijeme na palačinky.

Rady:
S naléváním těsta počkejte, až bude pánev rozpálená.
Používáte-li kůru z pomeranče, předem ho důkladně umyjte.