Obalované kuře pečené pod šlehačkou a brambory s česnekem a cuketou

Úvod » Recepty

13. 11. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 1 kuře
  • 300 ml šlehačky
  • česnek
  • grilovací koření
  • sůl
  • hladká mouka

na obalení:

  • 2 vejce
  • 100 ml černého piva
  • cca 100 g hladké mouky
  • strouhanka

na brambory s česnekem a cuketou:

  • 1 kg brambor (varný typ A)
  • 2 cukety
  • 1 palička česneku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Naporcované kuře posypeme grilovacím kořením, zlehka osolíme, potřeme česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Vejce rozmícháme s pivem a postupně přisypáváme hladkou mouku, dokud nevznikne řídké těstíčko, které osolíme a potom v něm a ve strouhance obalíme kousky kuřete. Ty vyskládáme do pekáčku, navrstvíme na ně hustou šlehačku a dáme na hodinu až hodinu a půl péct do trouby na 160 stupňů. Protože se jedná o skutečně vydatný pokrm, doporučuje náš šéfkuchař lehčí přílohu. Třeba brambory s cuketou, které připravíme následujícím způsobem:
Uvařené brambory oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji zlehka orestujeme plátky česneku, přidáme brambory a cuketu a opečeme do zlatova. Na závěr osolíme, opepříme a přidáme kolečka jarní cibulky.

Rada:
Grilovací koření obsahuje sůl, proto solte jen zlehka.