Grilovaná vepřová kolena

Úvod » Recepty

23. 10. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 4 zadní vepřová kolena

na marinádu:

  • 0,7 l hovězího vývaru
  • 1 černé pivo
  • 1 palička česneku
  • 2 cibule
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 6 lžic grilovacího koření
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička kari koření
  • 5 bobkových listů
  • chilli dle chuti
  • sůl

na potření:

  • 0,1 l slunečnicového oleje
  • 1 lžíce mleté papriky

Postup

Všechny suroviny na marinádu promícháme a asi 3 minuty provaříme. Po zchladnutí do marinády naložíme kolena, která jsme předem propíchali ostrým tenkým nožem, aby do nich marináda lépe pronikla. Alespoň na 24 hodin, nejlépe však na 2 dny je uložíme do chladu. Poté kolena v marinádě uvaříme do měkka, což může trvat i tři hodiny, vytáhneme je, potřeme olejem smíchaným s mletou paprikou, a dáme do trouby na 190 stupňů. Zhruba za půl hodiny budou kolena do zlatova vypečená, takže je můžeme podávat. Samozřejmě s čerstvým chlebem, hořčicí, křenem, a sterilovanými okurkami, cibulkami či paprikami.

Rady:
Při přípravě marinády se řiďte vlastní chutí.
Máte-li rádi pikantní chuť, přidejte i pálivou papriku.