Jáhlová polévka s houbami

Úvod » Recepty

16. 10. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 70 g jáhel
  • 20 g sušených hub
  • 50 g sádla
  • 1 cibule
  • 30 g hladké mouky
  • 1 l vývaru
  • mletý kmín
  • sůl
  • petrželka

Postup

Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do studené vody. Jáhly 5 až 8 minut povaříme, přecedíme a propláchneme. Na sádle dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a vytvoříme jíšku, kterou prosmažíme a poté zalijeme vývarem. Přidáme houby i s nálevem, 15 až 20 minut povaříme a dochutíme solí a mletým kmínem. Na závěr přidáme jáhly, už jen krátce provaříme a při podávání posypeme čerstvou petrželkou.

Poznámka:
Jáhly obsahují minerální látky, vlákninu a vitaminy skupiny B.