Dezert Pavlova

Úvod » Recepty

2. 10. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 120 g bílků
  • 200 g cukru krystal
  • lžička bílého vinného octa
  • lžička kukuřičného škrobu
  • olej na vymazání
  • šlehačka
  • ovoce

Postup

Bílky, cukr, ocet a škrob pomalu vyšleháme do pevné pěny a pak s pomocí vykrajovátka, potřeného olejem, nastříkáme jednotlivé porce na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě na 100 až 130 stupňů zhruba 75 minut. Hotový dezert poznáme podle toho, že jde lehce sloupnout z pečicího papíru. Po vychladnutí Pavlovy opatrně promáčkneme, naplníme šlehačkou a ozdobíme ovocem.

Rada:
Pokud sníh vyšleháte pomalu, bude pevnější.

Poznámka:
Dezert byl pojmenován podle ruské primabaleriny Anny Pavlovy (1881 – 1931).