Focaccia

Úvod » Recepty

11. 9. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 150 g hladké mouky
  • 7 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 200 ml vody
  • 1 lžíce mléka
  • bazalka
  • česnek
  • provensálské koření
  • olivy
  • cherry rajčata
  • sůl
  • pepř

Postup

Těsto vytvoříme z hladké mouky, do které přidáme sůl, droždí, cukr, olivový olej, vlažnou vodu, mléko, čerstvou nasekanou bazalku, prolisovaný česnek, provensálské koření a pepř. Důkladně promísíme a necháme hodinu až dvě kynout při pokojové teplotě. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, nalijeme ho do formy a posypeme půlkami černých a zelených oliv a cherry rajčaty. Pec nebo troubu předehřejeme na 200 stupňů a asi za 10 - 15 minut bude focaccia hotová.

Rada:
Vodu přidávejte postupně a podle potřeby – každá mouka saje jinak.

Poznámka:
Focaccia je tradiční italský chléb a je to vlastně obměnou pizzového těsta.