Bramborové krokety
17. 4. 2010
Suroviny
- 450 g brambor
- 2 žloutky
- špetka kypřícího prášku
- 1 lžíce bramborového škrobu
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
na obalení:
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- mandle
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, a až vychladnou, oloupeme je a na jemno nastrouháme. Přidáme žloutky, trochu kypřicího prášku, bramborový škrob, sůl, mletý muškátový oříšek, pepř a promícháme do hladka. Z připraveného těsta vytvoříme váleček, ze kterého nakrájíme jednotlivé krokety. Ty obalíme v těstíčku z mléka, vajec a hladké mouky, a poté ve strouhance smíchané s nasekanými mandlemi. Smažíme je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran do zlatova a pokládáme na tácek vyložený papírovým ubrouskem, který nasaje přebytečný tuk.
Rada:
Nejvhodnější jsou brambory varného typu B.