Bramborové krokety

Úvod » Recepty

17. 4. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 450 g brambor
  • 2 žloutky
  • špetka kypřícího prášku
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

na obalení:

  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • mandle

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, a až vychladnou, oloupeme je a na jemno nastrouháme. Přidáme žloutky, trochu kypřicího prášku, bramborový škrob, sůl, mletý muškátový oříšek, pepř a promícháme do hladka. Z připraveného těsta vytvoříme váleček, ze kterého nakrájíme jednotlivé krokety. Ty obalíme v těstíčku z mléka, vajec a hladké mouky, a poté ve strouhance smíchané s nasekanými mandlemi. Smažíme je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran do zlatova a pokládáme na tácek vyložený papírovým ubrouskem, který nasaje přebytečný tuk.

Rada:
Nejvhodnější jsou brambory varného typu B.