Plněná vepřová panenka

Úvod » Recepty

17. 4. 2010

Fotografie

Suroviny

(cca 4 porce)

  • 2 větší vepřové panenky
  • 200 g kuřecích prsou
  • 200 ml smetany
  • 200 g šunky
  • 200 g brokolice
  • máslo
  • jíška
  • cukr
  • mleté divoké koření
  • sůl
  • pepř

Postup

Panenky očistíme, rozkrojíme do tvaru obdélníku a přes fólii rozklepeme. Pak si připravíme fáš. Rozmixované kousky kuřecích prsou a odkrojků z panenek smícháme s mletým divokým kořením, připepříme, osolíme a přidáme špetku cukru. Přilijeme smetanu a znovu vše rozmixujeme. Nakonec přimícháme kostičky šunky, kousky spařené brokolice, a můžeme se pustit do plnění.Lesklou stranu alobalu potřeme máslem, položíme na ni plát panenky, navrstvíme na ni fáš, maso zavineme, zabalíme do alobalu, dáme do pekáče a podlijeme vodou. Zakryté pečeme při 130 stupních asi hodinu. Poté necháme 10 minut odpočinout, vybalíme maso z alobalu, potřeme máslem a při 180 stupních zapečeme na grilu do zlatova. Výpek slijeme, přivedeme k varu, zahustíme trochou jíšky a můžeme jím na talíři přelít panenku nakrájenou na kolečka, kterou podáváme nejlépe s kousky uvařené brokolice a kroketami.

Rady:
Spařenou brokolici vložte do ledové vody, zachová si tak svěží barvu.
Divoké koření obsahuje celý pepř, nové koření a bobkový list.