Fettuccine s kuřecím masem a rajčaty
10. 4. 2010
Suroviny
- domácí bezlepkové těstoviny
na kuřecí maso s rajčaty:
- 500 g kuřecích stehen
- 100 ml kuřecího vývaru
- 500 g rajčat
- 200 ml bílého vína
- 200 ml olivového oleje
- 2 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek bazalky
- 150 g parmezánu
- pepř
- sůl
Postup
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme malé kostky drubežího masa, osolíme je, opepříme a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a přikryté podusíme do měkka. Mezitím na druhé pánvi na olivovém oleji krátce orestujeme prolisovaný česnek a přidáme rajčata, která jsme předem zbavili středů, spařili, oloupali a nakrájeli na drobné kostičky. Přivedeme k varu, zalijeme vínem a vaříme, dokud se základ na omáčku nezahustí. Zlehka osolíme, opepříme, přisypeme nasekanou bazalku a strouhaný parmezán, a promícháme s připravenou masovou směsí. Krátce provaříme a podáváme s těstovinami, ozdobené čerstvou bazalkou a hoblinami parmezánu.
Rada:
Můžete použít i kuřecí prsa, stehna jsou ale šťavnatější.
Poznámka:
Parmezán pochází z Itálie a je to jeden z nejtvrdších sýrů.