Fettuccine s kuřecím masem a rajčaty

Úvod » Recepty

10. 4. 2010

Fotografie

Suroviny

  • domácí bezlepkové těstoviny

na kuřecí maso s rajčaty:

  • 500 g kuřecích stehen
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 500 g rajčat
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml olivového oleje
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek bazalky
  • 150 g parmezánu
  • pepř
  • sůl

Postup

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme malé kostky drubežího masa, osolíme je, opepříme a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a přikryté podusíme do měkka. Mezitím na druhé pánvi na olivovém oleji krátce orestujeme prolisovaný česnek a přidáme rajčata, která jsme předem zbavili středů, spařili, oloupali a nakrájeli na drobné kostičky. Přivedeme k varu, zalijeme vínem a vaříme, dokud se základ na omáčku nezahustí. Zlehka osolíme, opepříme, přisypeme nasekanou bazalku a strouhaný parmezán, a promícháme s připravenou masovou směsí. Krátce provaříme a podáváme s těstovinami, ozdobené čerstvou bazalkou a hoblinami parmezánu.

Rada:
Můžete použít i kuřecí prsa, stehna jsou ale šťavnatější.

Poznámka:
Parmezán pochází z Itálie a je to jeden z nejtvrdších sýrů.