Guacamole (Avokádová omáčka)

Úvod » Recepty

6. 2. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 3 avokáda
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 chilli paprička
  • česnek
  • čerstvý koriandr
  • sůl
  • pepř

Postup

Rozmačkanou dužinu zralého avokáda promícháme s najemno nakrájenými rajčaty, cibulkou, chilli papričkou zbavenou semínek, s prolisovaným česnekem, solí a trochou pepře. Hotové ozdobíme stylově po vzoru Mexičanů snítkou koriandru a podáváme s kukuřičnými chipsy nachos.

Rady:
Nezralé avokádo zabalte do mikrotenového sáčku a nechte 2 - 3 dny na světlém místě uzrát.
Pracujte svižně, avokádo na vzduchu velmi rychle tmavne.

Poznámky:
Chilli má léčivé účinky a je považováno za afrodiziakum.
Po ukončení práce s chilli papričkami si několikrát důkladně umyjte ruce.