Guacamole (Avokádová omáčka)
6. 2. 2010
Suroviny
- 3 avokáda
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 1 chilli paprička
- česnek
- čerstvý koriandr
- sůl
- pepř
Postup
Rozmačkanou dužinu zralého avokáda promícháme s najemno nakrájenými rajčaty, cibulkou, chilli papričkou zbavenou semínek, s prolisovaným česnekem, solí a trochou pepře. Hotové ozdobíme stylově po vzoru Mexičanů snítkou koriandru a podáváme s kukuřičnými chipsy nachos.
Rady:
Nezralé avokádo zabalte do mikrotenového sáčku a nechte 2 - 3 dny na světlém místě uzrát.
Pracujte svižně, avokádo na vzduchu velmi rychle tmavne.
Poznámky:
Chilli má léčivé účinky a je považováno za afrodiziakum.
Po ukončení práce s chilli papričkami si několikrát důkladně umyjte ruce.