Masový dortík

Úvod » Recepty

16. 1. 2010

Fotografie

Suroviny

  • plátky krkovice
  • cibule
  • anglická slanina
  • česnek
  • vejce
  • mini párky
  • olej
  • chilli
  • sůl
  • pepř

Postup

Silnější plátky krkovičky naklepeme, svážeme provázkem do kolečka, okořeníme pepřem, případně chilli a potřeme drceným česnekem. Naskládáme na plech vyložený dvojnásobně dlouhým pečícím papírem s trochou oleje a osolíme. Na maso přidáme plátky cibule a kousky slaniny, zakryjeme druhou půlkou pečícího papíru a okraje spojíme sešívačkou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů hodinu až hodinu a půl, podáváme ozdobené volským okem a opečeným párečkem nakrájeným na ježka, a pokud masový dortík doplníme ještě dušeným listovým špenátem a pečenými bramborami, bude se na talíři vyjímat naprosto dokonale.

Rada:
Slaninu můžete nahradit i uzeným bokem.