Masový dortík
16. 1. 2010
Suroviny
- plátky krkovice
- cibule
- anglická slanina
- česnek
- vejce
- mini párky
- olej
- chilli
- sůl
- pepř
Postup
Silnější plátky krkovičky naklepeme, svážeme provázkem do kolečka, okořeníme pepřem, případně chilli a potřeme drceným česnekem. Naskládáme na plech vyložený dvojnásobně dlouhým pečícím papírem s trochou oleje a osolíme. Na maso přidáme plátky cibule a kousky slaniny, zakryjeme druhou půlkou pečícího papíru a okraje spojíme sešívačkou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů hodinu až hodinu a půl, podáváme ozdobené volským okem a opečeným párečkem nakrájeným na ježka, a pokud masový dortík doplníme ještě dušeným listovým špenátem a pečenými bramborami, bude se na talíři vyjímat naprosto dokonale.
Rada:
Slaninu můžete nahradit i uzeným bokem.