Karlovarský knedlík

Úvod » Recepty

11. 10. 2008

Fotografie

Suroviny

  • 250 g starší housky
  • 2 vejce
  • 100 g hrubé mouky
  • 2 dl mléka
  • petržel
  • sůl
  • muškátový květ
  • bílý pepř

Postup

Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu, ve kterém ho budeme asi 20 minut vařit.