Zadělávané kachní žaludky

Úvod » Recepty

2. 1. 2010

Fotografie

Suroviny

  • 800 g kachních žaludků
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 2 cibule
  • 100 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • 200 ml šlehačky
  • nové koření
  • celý černý pepř
  • bobkový list
  • muškátový květ
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Postup

Kachní žaludky očistíme a vložíme do vroucí vody. Pěnu, která se objeví na hladině, sebereme, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a vaříme asi hodinu a půl, dokud žaludky nezměknou. A pozor, půl hodiny před koncem přidáme ještě kořenovou zeleninu a cibuli! Mezitím si připravíme jíšku: na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Do zchladlé jíšky slijeme vývar z žaludků a necháme provařit. Dochutíme solí, bílým pepřem a muškátem, přidáme nakrájené žaludky a ještě jednou krátce provaříme. Těsně před podáváním zlehka vmícháme našlehanou smetanu a na talíři ozdobíme kousky kořenové zeleniny z vývaru a svými oblíbenými bylinkami.

Rada:
Kachní žaludky můžete nahradit kuřecími.