Smažená vinná klobása v mandlovo-pistáciovém těstíčku s bramborovým salátem se smetanou

Úvod » Recepty

19. 12. 2009

Fotografie

Suroviny

na smaženou klobásu:

  • 1 kg vinné klobásy
  • 2  vejce
  • 1 dcl mléka
  • 100–150 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • 70 g plátků mandlí
  • 40 g pistácií
  • bílý pepř
  • sůl
  • olej na osmažení

na bramborový salát:

  • 400 g brambor
  • 100 g kysané smetany
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 4 plátky uzeného boku (anglické slaniny)
  • 2 zelené cibulky
  • ocet
  • cukr
  • bílý pepř
  • sůl

Postup

Nejdříve si připravíme těstíčko z vajec, mléka a hladké mouky, které nezapomeneme lehce osolit a opepřit. Vinnou klobásu nakrájíme na špalíky a ty obalíme v hladké mouce, potom v těstíčku a na závěr ve směsi strouhanky, nasekaných pistácií a plátků mandlí. Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova a podáváme s bramborovým salátem se smetanou a lehce orestovanými plátky cukety.
Příprava bramborového salátu je snadná: Na oleji orestujeme kousky uzeného boku, přidáme zelenou cibulku a uvařené brambory, nakrájené na kostičky. Zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru a zakysanou smetanu, promícháme a bramborový salát je hotový.

Rada:
Kvalita klobásy se projeví na výsledné chuti pokrmu