Krkovička v česnekovém sádle

Úvod » Recepty

26. 9. 2009

Fotografie

Suroviny

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 2-3 kg vepřového sádla
  • 2 paličky česneku
  • 1 větší cibule
  • tymián, majoránka
  • bílý pepř
  • sůl

Postup

Vepřovou krkovičku podélně rozkrojíme na polovinu a svážeme do válečků. Osolíme, opepříme a na sádle zprudka opečeme do zlatova. Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli s polovinou česneku, který jsme si předem nakrájeli na plátky. Poté přidáme zbytek česneku, bylinky a opečenou krkovičku, vše zalijeme roztopeným sádlem a v něm vaříme zhruba při 90°C 3 až 4 hodiny. Krkovičku podáváme teplou, nebo ji necháme zchladnout a jíme za studena s hořčicí a chlebem, namazaným ztuhlým sádlem, ve kterém jsme maso vařili.

Poznámka:
Tento pokrm není zrovna dietní, ale chutná skvěle.