Jarní salát s chřestem, mrkví a vejcem

Úvod » Recepty

11. 4. 2009

Fotografie

Suroviny

  • chřest
  • mrkev
  • listový špenát
  • rukola
  • vejce
  • olivový olej
  • bílý vinný ocet
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

Postup

Oloupaný, podélně rozkrojený chřest spolu s nakrájenou mrkví povaříme asi 2 minuty v osolené vodě a pak hned ponoříme do studené vody. Po vychladnutí naložíme zeleninu do zálivky z olivového oleje, vinného octa, soli a pepře a dáme do chladu. Zhruba po půl hodině dáme zeleninu bokem a zálivku promícháme s čerstvým špenátem a rukolou. Tento základ na talíři ozdobíme půlkou vejce, uvařeným natvrdo nebo na hniličku, marinovaným vařeným chřestem a mrkví a posypeme pažitkou, popřípadě i pepřem.