Pečený králík po italsku

Úvod » Recepty

4. 4. 2009

Fotografie

Suroviny

  • 4 porce králíka
  • 100 g slaniny
  • 1 palička česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • oregano
  • bazalka
  • tymián
  • pažitka
  • petrželka
  • 200 g žampionů
  • 250 g cherry rajčat
  • 2 dcl drůbežího vývaru
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 lžička jíšky
  • sůl

Postup

Porce králíka našpikované slaninou z obou stran potřeme česnekem, zasypeme vrstvou sekaných bylinek a zalijeme olivovým olejem. Přikryté fólií necháme v chladu zaležet. Těsně před přípravou maso osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů tři čtvrtě hodiny až hodinu, dokud nezměkne. Potom do pekáče přidáme nakrájené žampiony, rajčata, plátky česneku, drůbeží vývar, bílé víno a na závěr ještě zalijeme olivovým olejem a dopečeme dalších 15 minut dozlatova. Šťávu zahustíme jíškou a hlavní pokrm je hotový.

Poznámka:
Nejvhodnější přílohou je bílé pečivo (např. bageta), ale v našem případě kuchaři zvolili vařené brambory.