Pečený králík po italsku
4. 4. 2009
Suroviny
- 4 porce králíka
- 100 g slaniny
- 1 palička česneku
- 50 ml olivového oleje
- oregano
- bazalka
- tymián
- pažitka
- petrželka
- 200 g žampionů
- 250 g cherry rajčat
- 2 dcl drůbežího vývaru
- 2 dcl bílého vína
- 1 lžička jíšky
- sůl
Postup
Porce králíka našpikované slaninou z obou stran potřeme česnekem, zasypeme vrstvou sekaných bylinek a zalijeme olivovým olejem. Přikryté fólií necháme v chladu zaležet. Těsně před přípravou maso osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů tři čtvrtě hodiny až hodinu, dokud nezměkne. Potom do pekáče přidáme nakrájené žampiony, rajčata, plátky česneku, drůbeží vývar, bílé víno a na závěr ještě zalijeme olivovým olejem a dopečeme dalších 15 minut dozlatova. Šťávu zahustíme jíškou a hlavní pokrm je hotový.
Poznámka:
Nejvhodnější přílohou je bílé pečivo (např. bageta), ale v našem případě kuchaři zvolili vařené brambory.