25 minut

9. srpna 2022

Část: V Hradci Králové začíná Celostátní setkání mládeže

Obsah dílu

Headlines — Do Česka se vrací turisté — Turistická sezona v Krušných horách — Hasiči předávají bezpečná místa správcům NP — Strážci národních parků teď mnohem častěji kontrolují průjezdnost cest — ŘSD prodloužilo uzavírku v Českých Budějovicích — Požár vlaku ve stanici Karlštejn — Bytové družstvo Svatopluk musí zaplatit konkurznímu správci — Jižní Čechy: 20 let od povodní — Jižní Čechy: 20 let od povodní — Automobilka BMW spustila provoz na polygonu u Sokolova — Jihlava shání peníze na nový zimní stadion — V Hradci Králové začíná Celostátní setkání mládeže — Mohylu pod Řípem u obce Račiněves zkoumají archeologové — Přípravy na Chodské slavnosti

Části dílu

00:09
Headlines
    Přehled zpráv
    01:23
    Do Česka se vrací turisté
      Služby v Česku drží hlavně turisté. Místní šetří víc než v minulosti. Počet turistů, kteří do Česka míří podle dnes zveřejněných údajů, roste. Pořád ale nedosahuje takové množství jako před začátkem pandemie covidu
      03:58
      Turistická sezona v Krušných horách
        Do jedné z nejnavštěvovanějších lokalit v Česku, do Krušných hor se teď podíváme živě.
        05:17
        Hasiči předávají bezpečná místa správcům NP
          Hasiči v Českém Švýcarsku předali správě národního parku další území. Už druhé, kde požár považují za zlikvidovaný. Zatím se to ale netýká oblastí, kde museli být lidé evakuovaní.
          08:33
          Strážci národních parků teď mnohem častěji kontrolují průjezdnost cest
            Kvůli vysokým teplotám stále trvá riziko požáru. Na vjezdech do lesů ale často parkují turisti. Tam ale překáží záchranářům. Nerespektování zákazu vjezdu se v národním parku posuzuje jako porušení řádu. Za to hrozí pokuta až deset tisíc korun.
            10:28
            ŘSD prodloužilo uzavírku v Českých Budějovicích
              Těměř dvojnásobně se prodlužuje stavba tunelu Pohůrka na trase dálnice D3. Výstavbou zasažené ulice Českých Budějovic tak zůstanou uzavřené až do příštího roku.
              12:08
              Požár vlaku ve stanici Karlštejn
                Provoz na trati mezi Berounem a Prahou ráno zastavil požár vlaku ve stanici Karlštejn. Průvodčí se přitom lehce nadýchal kouře, jinak se událost obešla bez zranění. Provoz se podařilo v deset dopoledne obnovit, vlaky ale nabíraly zpoždění.
                12:46
                Bytové družstvo Svatopluk musí zaplatit konkurznímu správci
                  Bytové družstvo Svatopluk, které sdružuje část bývalých klientů zkrachovalé společnosti H-System, musí zaplatit zhruba milion korun konkurznímu správci Josefu Monsportovi. Jde o nájemné za pozemky pod domy v Horoměřicích, které byly z konkurzu v minulosti vyjmuty.
                  13:25
                  Jižní Čechy: 20 let od povodní
                    Tento týden je to 20 let, kdy se postupně do Čech a části Moravy rozlila ničivá povodeň. Přírodní katastrofa z roku 2002 za sebou nechala přes 750 zasažených obcí, škody za více než 70 miliard korun a hlavně 17 zmařených lidských životů.
                    16:11
                    Jižní Čechy: 20 let od povodní
                      Ano, památka na povodně na některých místech zůstává dodnes viditelná. Jižní Čechy se ale poučily. Města a obce se znovu postavila na nohy a většina z nich vybudovala i silná protipovodňová opatření.
                      18:24
                      Automobilka BMW spustila provoz na polygonu u Sokolova
                        Vývojové centrum německé automobilky BMW spustilo zkušební provoz na polygonu u Sokolova. Ten postupně vzniká na pozemcích Sokolovské uhelné o rozloze 600 hektarů. Jedná se o jeden z nejdůležitějších projektů v rámci Karlovarského kraje za několik miliard korun.
                        20:14
                        Jihlava shání peníze na nový zimní stadion
                          Jihlava potřebuje urychleně najít přinejmenším půl miliardu korun na nový zimní stadion. Novostavbu na místě toho stávajícího komplikuje zdražování materiálů. Zítra se proto poprvé sejde speciální komise, která začne situaci řešit.
                          22:01
                          V Hradci Králové začíná Celostátní setkání mládeže
                            V Hradci Králové začíná Celostátní setkání mládeže. Do města přijelo na čtyři tisíce křesťanů ve věku 14 až 26 let. Až do neděle můžou navštěvovat různé přednášky, workshopy, diskuze nebo koncerty. Každý den je na programu mše svatá a modlitby.
                            22:25
                            Mohylu pod Řípem u obce Račiněves zkoumají archeologové
                              Mohylu pod Řípem u obce Račiněves zkoumají archeologové. Je z pozdní doby kamenné a podle tvaru se jí říká dlouhá mohyla. Objevili v ní mimo jiné hrob muže s lukostřeleckou výbavou.
                              22:48
                              Přípravy na Chodské slavnosti
                                Deseti tisíce koláčů teď pečou pekárny napříč celým Domažlickem. V pátek totiž začínají Chodské slavnosti. Jako první z malých pekáren je začala před dva a třiceti lety péct Helena Konopíková z Krchleb na Domažlicku.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                10. srpna 2022

                                Přehled dílů

                                 
                                Stopáž26 minut

                                24. dubna

                                24. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                23. dubna

                                Otevření Památníku Romů a Sintů v Letech — Historie koncentračního tábora v Letech — Nehoda tří kamionů zablokovala hlavní tah na Slovensko — Záchrana pomocí defiblirátoru — Soud v kauze zmanipulovaných zakázek TSK Praha — Začala stavba nového vodovodu v Chrastavě — Na silnicích přibývá přetížených aut — Dopravní kolaps v Hradci Králové — Problémové parkování během akcí v Praze — Testování nových vojenských padáků — Potíže s vlhkostí na rychnovském zámku — Česko má za sebou mrazivou noc — Generální oprava uzávěrů na přehradě Fláje — Ocenění psů za záchranu lidského života

                                23. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                22. dubna

                                Financování sociálních služeb v ohrožení — Odvolací soud potvrdil tříletý trest Dominiku Ferimu — Muže soudí za požár supermarketu v Chodově — Problémy se zdvoukolejněním trati na Domažlicku — Bohdalov na Žďársku musí vrátit dotaci — Soud v kauze prodeje městských bytů v Praze — Stavba Aquaparku v Českých Budějovicích — Vývoj liberecké korupční kauzy — Fantom hradeckých hospod — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Využití 3D modelů v archeologii a medicíně — Na Šumavě napadl další sníh — První stupeň lavinového nebezpečí v Krkonoších — Zemřela Hana Brejchová — Lásky jedné plavovlásky na ČT2

                                22. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                19. dubna

                                Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                19. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. dubna

                                Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                18. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                17. dubna

                                Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                17. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. dubna

                                Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                16. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. dubna

                                Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                15. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                12. dubna

                                Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                12. 4. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                11. dubna

                                Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                11. 4. 2024 na ČT1

                                Napište nám