25 minut

16. června 2022

Část: Část obory Soutok mezi Břeclaví a Lanž-hotem je uzavřená

Obsah dílu

Headlines — Rezignace náměstka Petra Hlubučka — Soud kvůli neposkytnutí první nemoci — Požár na pražském Chodově — Cisterny s pitnou vodou pro obce — Šumavský hraniční přechod Modrý sloup se otevře turistům — Výstraha před bouřkami — Bouřky působí problémy organizátorům — Nevyhovujíví kvalita vody na Vysočině — Bonus pro nové lékaře na Karlovarsku — Jízdné zdarma pro cestující firmy BusLine — Zavřené pražské centrum pro uprchlíky — Ukrajinští běženci v Plzeňském kraji — Končí nejstarší zimní stadion v Praze - Nikolajka — Rybáři vyrazili na dravé ryby — Část obory Soutok mezi Břeclaví a Lanž-hotem je uzavřená — Pohonné hmoty dál zdražují — Nádražní budova ve Veselí nad Lužnicí — V Česku aktuálně chybí asi pět a půl tisíce policistů

Části dílu

00:13
Headlines
    Přehled zpráv
    01:27
    Rezignace náměstka Petra Hlubučka
      Pražský politik Petr Hlubuček, který je obviněný z korupce v souvislosti s hospodařením dopravního podniku hlavního města, opustil další své funkce.
      03:55
      Soud kvůli neposkytnutí první nemoci
        Loňskou nehodou, kdy muž v Plzni srazil autem chodce a z místa bez poskytnutí první pomoci ujel, se dnes začal zabývat okresní soud. 26 letý Oldřich Kostifál se ke svému jednání přiznal a žádá podmíněný trest.
        05:37
        Požár na pražském Chodově
          Na pražském Chodově dnes hořel obývací pokoj v 11. patře panelového domu. Na místě zasahovaly 3 jednotky hasičů, kterým se plameny podařilo rychle zlikvidovat.
          06:03
          Cisterny s pitnou vodou pro obce
            Problémy kvůli suchu. První obce žádají Správu státních hmotných rezerv o cisterny na pitnou vodu. Dostala ji už Jesenice na Rakovnicku, která tak může zajistit pitnou vodu pro lidi v části Bedlno.
            06:28
            Šumavský hraniční přechod Modrý sloup se otevře turistům
              Šumavský hraniční přechod Modrý sloup se otevře turistům. Průlomové rozhodnutí dnes vydala správa národního parku. O zpřístupnění cesty Luzenským údolím usilují lidé na Šumavě už od 90.
              06:59
              Výstraha před bouřkami
                Přes Česko přecházejí velmi silné bouřky. Výstraha meteorologů před lijákem, kroupami a nárazovým větrem platí až do 9 hodin večer.
                08:04
                Bouřky působí problémy organizátorům
                  Silný vítr a bouřky můžou působit problémy také organizátorům venkovních kulturních akcí.
                  09:25
                  Nevyhovujíví kvalita vody na Vysočině
                    Stávající letní počasí se začíná promítat i do kvality koupacích vod. Například na Vysočině konkrétně na Havlíčkobrodsku už podle hygieniků na dvou místech nevyhovuje.
                    11:00
                    Bonus pro nové lékaře na Karlovarsku
                      Až 3 miliony korun by mohli získat noví lékaři z benefitů, které pro ně připravuje Karlovarský kraj. Chystá tím dosud největší finanční podporu doktorů v celém Česku.
                      12:56
                      Jízdné zdarma pro cestující firmy BusLine
                        Společnost BusLine vozí ode dneška cestující na Svitavsku a Orlickoústecku až do odvolání zdarma. Firma, která od neděle zajišťuje autobusovou dopravu v části Pardubického kraje, od pondělí nevypravila už stovky spojů.
                        14:40
                        Zavřené pražské centrum pro uprchlíky
                          Pražské asistenční centrum dnes zůstalo poprvé zavřené. Podle primátora Zdeňka Hřiba je hlavní město přeplněné, a proto nemůže přijímat další uprchlíky. Právě do Prahy jich přitom stále míří nejvíc.
                          16:44
                          Ukrajinští běženci v Plzeňském kraji
                            Ze všech 14 krajů už našlo práci nejvíce ukrajinských běženců v tom Plzeňském. Do zaměstnání jich tam dosud nastoupilo přes 8 tisíc.
                            17:42
                            Končí nejstarší zimní stadion v Praze - Nikolajka
                              Končí nejstarší zimní stadion v Praze - Nikolajka. Funguje od roku 1961. Majitelé klubům oznámili, že od další sezony už ledovou plochu neobnoví.
                              19:44
                              Rybáři vyrazili na dravé ryby
                                Rybářům v celém Česku dnes začala sezona lovu dravých ryb. Tahat z vody tak už můžou například candáty, štiky nebo okouny. Tisíce lidí proto hned brzy ráno vyrazily k vodě do různých revírů.
                                21:34
                                Část obory Soutok mezi Břeclaví a Lanž-hotem je uzavřená
                                  Část obory Soutok mezi Břeclaví a Lanžhotem je uzavřená. Lesníci tam zpracovávají stromy, které poškodila vichřice už na počátku června. Obora Soutok je oblíbeným turistickým cílem. Správci ji znovu otevřou v polovině července.
                                  21:49
                                  Pohonné hmoty dál zdražují
                                    Pohonné hmoty dál zdražují. Cena benzinu respektive Naturalu 95 za týden stoupla víc než o korunu. Litr tak stojí v průměru 47 korun a 69 haléřů. Naftu pak řidiči natankují bezmála za 47 korun za litr.
                                    22:19
                                    Nádražní budova ve Veselí nad Lužnicí
                                      Správa železnic dokončila opravu nádražní budovy ve Veselí nad Lužnicí. Doplnila tak nedávno dostavěný autobusový terminál. Přestavbou prošel jak interiér, tak fasáda. Práce skoro za 62 milionů korun trvaly rok.
                                      22:59
                                      V Česku aktuálně chybí asi pět a půl tisíce policistů
                                        Nejvíc v Praze a Středočeském kraji. Jedním z předpokladů pro přijetí je fyzická zdatnost a psychická odolnost. Tu dnes museli prokázat i účastníci srovnávacího závodu pořádkových jednotek. Na Novoborsko přijeli z celé republiky.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        17. června 2022

                                        Přehled dílů

                                         
                                        Stopáž25 minut

                                        10. května

                                        10. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        9. května

                                        Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                        9. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        7. května

                                        7. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        6. května

                                        Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                        6. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        3. května

                                        Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                        3. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        2. května

                                        Zmatky po změnách v MHD v Ústí nad Labem — Výluka tramvají v Praze — Otická past na kamiony — Vykolejený vlak — Povolení průzkumu Rožné pro těžbu lithia — Hrozí odchod až 12 000 sester do důchodu — Začal festival United Islads of Prague — Nárůst kriminality v západní části Hradce Králové — 10 minut na parkování na letišti — Muž do Česka pašoval 4,5 kila kokainu — Požár domu v Hradci Králové — Problém s bezdomovci na kolonádách — Oslavy osvobzení v Domažlicích — Karlovarské hasiče chrání nově svatý Forian — Na horách začíná letní sezona — Nový přírůstek v pražské zoo

                                        2. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        30. dubna

                                        Turismus v Česku je na vzestupu — Historicky největší železniční zakázka — Nejasnosti kolem pálení čarodějnic — Pálení čarodějnic na Ladronce — Turisté v noci nesmějí do lesů v národním parku České Švýcarsko. — Policie prověřuje zákrok těžkooděnce na Majálesu — Noční zákaz vjezdu do centra Prahy — Požár u Horní Cerekve — Nedostatek zdravotního personálu — V Ústeckém kraji přibývá urgentních příjmů — Umělá inteligence otestuje zdraví krav — Sídliště rozdělené sporem o parkovací dům — Pražské Výstaviště dokončuje rekonstrukci divadla Spirála — Zvoníci pečují o historické zvony

                                        30. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        29. dubna

                                        Mráz na jihu Čech poškodil i obilí a řepku — Brzký a rychlý nástup letošního jara zmátl včely — Rojení kůrovce zastavilo chladné počasí — Nehoda na Pražském okruhu — Hrozba stávky v justici — Výluka tramvají v centru Prahy — Podezřelé zavadadlo v metru — Debata k vyhlášení NP Křivoklátsko — Rekonstrukce bazénu v Liberci v ohrožení — Výstraha před požáry — Investice do oprav silnic v Praze — Novou starostkou Hřenska je Kateřina Horáková — ČEZ mění plány s lithiem — Nové Holešovice — Jarní kontroly dětských hřišť — Nejvyšší česká hokejová liga má svého vítěze — Výluka vysílače Ústí nad Labem – Buková hora

                                        29. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        26. dubna

                                        Mráz zničil úrodu vína na Moravě — Mrazy spálily vinnou révu — Kolony v Chebu kvůli opravám silnic — V části centra Prahy se na několik měsíců zastaví provoz tramvají — Návrat tramvají mezi Liberec a Jablonec nad Nisou — Církev bere zpět plány na opuštění kostelů — Doživotní trest pro Jiřího Dvořáka platí — Obyvatelé Mělníka se obávají technopárty — Spor o podobu náměstí v Přibyslavi — Provoz Pošty Partner v Peci pod Sněžkou — Finále Play off extraligy — Vojenský újezd Boletice omezuje vstup pro turisty — Výcvik střelby ve vojenském prostoru Brdy — Prahou projel Konvoj svobody — Unikátní sbírku mincí dražili v Praze

                                        26. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        25. dubna

                                        Rozsáhlé škody ovocnářů — Brambory ani mák mráz nepoškodil — Jihočeské letiště České Budějovice opouští zaměstnanci — Větrné elektrárny v obci Mšené-lázně — Oprava silnic poničených při opravě D1 — Spor o stavbu obchvatu Nové Bystřice — Černý kašel se dál šíří — Opilý řidič nezvládl řízení a zranil sebe i své tři spolujezdce — Časomíry hlídají čas parkování v Praze — Černé skládky zatěžují Plzeň — Plzeňský kraj láká na vojenskou turistiku — Poničené prostranství u hotelu Thermal — Obvinění policisty za napadení mladé dívky — Obnovené kontroly průvodců v Českém Krumlově — Pražské ptactvo — Začíná Flora Olomouc

                                        25. 4. 2024 na ČT1

                                        Napište nám