25 minut

8. března 2022

Část: Přetížená asistenční centra pro uprchlíky

Obsah dílu

Headlines — Přetížená asistenční centra pro uprchlíky — Nápor na centrum pro uprchlíky v Příbrami — Chybí lidé na pomoc ukrajinským uprchlíkům — Pardubické letiště přišlo o linky z Východu — Policie obvinila Feriho ze znásilnění — Demonstrace Nexen — Záchrana turisty na horách — Rozsudky v akci Asanace — Obnova lanovky na Ještěd — Havarijní mosty ve střechních Čechách — Rozsudek v kauze Trojské lávky — Modernizace Hněvkovické přehrady — Dopad války na cenu pečiva — Práce pro ukrajinské uprchlíky — Falešný dobrovolník napadl cizince — 900 palet materiálu pro Ukrajinu — Mezinárodní den žen — Výluka vysílače

Části dílu

00:09
Headlines
    Přehled zpráv
    03:12
    Přetížená asistenční centra pro uprchlíky
      Asistenční centra se dostávají na hranici svých kapacit. Stejně jako v Praze hrozí stop stav i v některých regionech.
      05:46
      Nápor na centrum pro uprchlíky v Příbrami
        Náporu v Praze mělo ulevit a pravděpodobně ulevilo dnes zprovozněné asistenční centrum v Příbrami. Z hlavního města tam Ukrajince vozily autobusy - ty pozdější to ale musely zase otočit
        07:32
        Chybí lidé na pomoc ukrajinským uprchlíkům
          Ukrajinsky mluvící tlumočníky teď hledají ve většině asistenčních centrech. Kraje o jejich pomoc žádají třeba na sociálních sítích. Kromě toho shání i hlídání v dětských koutcích. Centra ale nejvíce limituje počet hasičů, kteří zajišťují koordinaci centra, dopravu i ubytování.
          09:19
          Pardubické letiště přišlo o linky z Východu
            Válka Ruska proti Ukrajině citelně zasahuje do marketingu a hlavně plánů na vytížení letiště v Pardubicích. V poslední době se odtamtud - kromě letních charterových spojů - pravidelně létalo právě na Ukrajinu - do Kyjeva, do Lvova a ve výhledu pro tento rok byly nové linky několikrát týdně i do Charkova a Oděsy.
            10:40
            Policie obvinila Feriho ze znásilnění
              Policie obvinila bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho ze znásilnění. Z obtěžování a sexuálního násilíí ho už loni v létě obvinilo několik žen; nejprve v médiích, další podání už směřovala na policii.
              11:18
              Demonstrace Nexen
                Před továrnou společnosti NEXEN Tire u Žatce dnes protestovali zaměstnanci korejského výrobce pneumatik. Chtějí zvýšení platů pro všechny o 8,3 %. Jejich zaměstnavatel s nimi, podle nich nekomunikuje. Firma zaměstnancům přidala, ale podle odborářů je to málo. Společnost Nexen je jedním z největších zaměstnavatelů v regionu. Pracuje pro ní tisícovka lidí.
                11:51
                Záchrana turisty na horách
                  Německého turistu musela zachraňovat Horská služba s hasiči - když si vyšel na výlet do skal v okolí Tisé. Lézt se tam vydal bez jištění a lan. Zaklínil se při tom do pískovcové prohlubně a zranil se - záchranáři ho pak museli vyprošťovat.
                  12:09
                  Rozsudky v akci Asanace
                    Dva roky vězení s dvouletým podmíněným odkladem dnes vyměřil klatovský soud dvěma bývalým příslušníkům StB za podíl na akci Asanace. K nucenému vystěhování do zahraničí měli tehdy přinutit čtyři signatáře Charty 77. Josef Kučera a jeho tehdejší nadřízený Jiří Veselý od začátku vinu popírají.
                    13:32
                    Obnova lanovky na Ještěd
                      České dráhy coby provozovatel, město Liberec a Liberecký kraj se dohodly na obnově lanovky na Ještěd - ta je mimo provoz od října, kdy na ní došlo k neštěstí, při němž se jedna kabina zřítila a o život přišel její průvodčí.
                      14:46
                      Havarijní mosty ve střechních Čechách
                        Narychlo a bezodkladně musely být pro dopravu uzavřené dva mosty ve středních Čechách - poté, co kontrola zjistila, že jsou v tak špatném stavu, že hrozí jejich zřícení; a další doprava přes ně by byla nebezpečná: Jde o most v Dobříši a most přes potok i s částí navazující silnice u Dolních Břežan
                        16:30
                        Rozsudek v kauze Trojské lávky
                          Od zřícení Trojské lávky v Praze Mosty procházejí po celém Česku procházejí zostřenou kontrolou. To se stalo 2. prosince roku 2017. 4 lidi při tom tehdy utrpěli vážná zranění. Státní zástupce za to pro projektanta lávky Jiřího Stráského a bývalého vedoucího oddělení mostů Technické správy komunikací v hlavním městě Antonína Semeckého žádal podmíněné tresty.
                          17:09
                          Modernizace Hněvkovické přehrady
                            Hněvkovická přehrada na Vltavě má být schopná zadržet, nebo aspoň regulovat i 10 tisíciletou vodu. Její plavební komora má ode dneška nová, několik desítek tun těžká vrata.
                            18:41
                            Dopad války na cenu pečiva
                              Pekaři, výrobci pečiva už avizují, že i oni budou muset v důsledku událostí souvisejících s válkou na Ukrajině zdražit své produkty. Ukrajina je obilnicí Evropy - boje tam zvedají ceny obilí, nahoru jdou ceny plynu i pohonných hmot - a to všechno má mít na pekárenskou výrobu vliv.
                              20:32
                              Práce pro ukrajinské uprchlíky
                                Většina válečných uprchlíků utíkajících před válkou na Ukrajině jsou ženy s dětmi. A podle informací z koordinačních center pomoci mají zájem v Česku pracovat. Důvod je jasný, aby své rodiny uživily.
                                22:08
                                Falešný dobrovolník napadl cizince
                                  Policie hledá muže, který v pražské Seifertově ulici přepadl cizince, který chtěl odjet za rodinou do Kyjeva. Útočník se vydával za dobrovolníka a nabízel pomoc. Pak cizince ale s nožem v ruce okradl o tisíce korun.
                                  22:29
                                  900 palet materiálu pro Ukrajinu
                                    Brzy ráno vyrazil z Hlučína na Opavsku konvoj s humanitární pomocí pro Ukrajinu. Během dopoledne následoval další a třetí pak vyjede krátce před půlnocí. Téměř padesátka vozidel přepraví celkem víc než 900 palet materiálu.
                                    23:03
                                    Mezinárodní den žen
                                      Dnes je Mezinárodní den žen a u této příležitosti se každoročně diskutuje o tématech jako je rovnoprávnost žen a mužů a také postavení žen na pracovním trhu. Rozdíly v odměňování totiž u nás stále zůstávají jedny z největších v Evropě.
                                      24:39
                                      Výluka vysílače
                                        Zítra, tedy ve středu 9. března, bude mimo provoz vysílač Praha-Žižkov pro vysílací síť 21. A to od 6 do 15 hodin. Programy České televize tak budou divákům nedostupné.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž25 minut
                                        Další díl
                                        9. března 2022

                                        Přehled dílů

                                         
                                        Stopáž25 minut

                                        19. dubna

                                        Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                        19. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        18. dubna

                                        Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                        18. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        17. dubna

                                        Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                        17. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        16. dubna

                                        Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                        16. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        15. dubna

                                        Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                        15. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        12. dubna

                                        Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                        12. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        11. dubna

                                        Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                        11. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        10. dubna

                                        ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                        10. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        9. dubna

                                        Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                        9. 4. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        8. dubna

                                        Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                        8. 4. 2024 na ČT1

                                        Napište nám