26 minut

24. listopadu 2020

Část: Památník obětem střelby z 10. prosince

Obsah dílu

Nemocnice obnovují plánované operace — Prachatická porodnice obnovuje provoz — Světlo pro lékaře — Dva rizikové regiony v ČR — Regionální ohniska nákazy — Premiér by uvítal antigenní testy zadarmo — Dopravní nehody v mlze — Mráz očima iReportérů — Dálkově ovládané značky v Harrachově — Památník obětem střelby z 10. prosince — Jaderné elektrárnách Dukovany a Temelín mají novou protivzdušnou ochranu — Změna ve vedení zoologické zahrady — Soud potrestal starostku Žatce — Vysoce postavený úředník kraje v opilosti havaroval — Policie hledá svědky jízdy v protisměru — Staroměstké námestí zdobí vánoční strom — Vánoční strom mají i v Hradci Králové — Charita vybírá dárky pro děti — Letzel staví v Japonsku — Děti na základní škole v Táboře se otužují

Části dílu

01:02
Nemocnice obnovují plánované operace
    Nemocnice začínají postupně obnovovat plánované operace, které musely kvůli pandemii koronaviru odložit – to bylo přímo nařízeno Ministerstvem zdravotnictví jeho mimořádným opatřením z 26. října.
    02:53
    Prachatická porodnice obnovuje provoz
      Na jihu Čech jsou momentálně covidová lůžka obsazená už jen ze třetiny. Ale vrátit jednotlivým oddělením v nemocnicích jejich normální, běžné zaměření není úplně jednoduché.
      04:11
      Světlo pro lékaře
        Světla jako podpora pro lékaře, zdravotníky, pečovatele a dobrovolníky za jejich nasazení v boji proti epidemii koronaviru dnes večer svítí na budovách nemocnic v Brně a ve Zlíně.
        04:31
        Dva rizikové regiony v ČR
          Rizikové zatím zůstávají dva české regiony, zatímco na Pardubicku se epidemická situace zlepšuje, v Karlovarském kraji problémy přetrvávají.
          06:34
          Regionální ohniska nákazy
            Šíření covidové nákazy v její 2. vlně v Česku oslabuje; snižuje se počet lidí, kteří se přicházejí nechat na koronavirus otestovat, a tak už některá odběrová místa – konkrétně ve středních Čechách a v Praze.
            08:13
            Premiér by uvítal antigenní testy zadarmo
              Premiér Andrej Babiš chce, aby se zhruba 10 dní až týden před Vánocemi všichni lidé v Česku mohli nechat otestovat na koronavirus - zadarmo a dobrovolně.
              08:58
              Dopravní nehody v mlze
                Hustá mlha po celý den dnes mnohde komplikovala dopravu. Odpoledne se stala nehoda na dálnici D8, která veškerý provoz ve směru na Prahu zastavila a odklonila z dálnice pryč.
                10:36
                Mráz očima iReportérů
                  A to, že do Česka přišla zima a že se teploty už pohybují kolem nuly, mlha namrzá na stromech a trávě i na silnicích – to zaznamenali i naši iReportéři.
                  10:57
                  Dálkově ovládané značky v Harrachově
                    Dopravu k hraničnímu přechodu v Harrachově budou v zimním období řídit značky ovládané na dálku. V případě hustého, dlouhodobého sněžení do úseku mezi Tanvaldem a Harrachovem nepustí těžká auta.
                    12:37
                    Památník obětem střelby z 10. prosince
                      Před Fakultní nemocnicí v Ostravě už stojí památník obětem střelby z 10. prosince loňského roku. 42 letý vrah Vitásek tam v čekárně traumatologické ambulance z bezprostřední blízkosti zastřelil 7 lidí.
                      12:59
                      Jaderné elektrárnách Dukovany a Temelín mají novou protivzdušnou ochranu
                        Ta má za úkol sledovat vybrané budovy proti novým hrozbám přicházejícím ze vzduchu, jako jsou například drony.
                        14:33
                        Změna ve vedení zoologické zahrady
                          Zoologická zahrada v Ústí nad Labem bude mít zase nového ředitele - za posledních 5 let už 4. Odvolaného Romana Končela, kterému vedení města vytýkalo chyby v hospodaření a zanedbání investic.
                          15:56
                          Soud potrestal starostku Žatce
                            Pokuta 110 tisíc korun a zákaz řízení. Tak dnes potrestal okresní soud v Lounech starostku Žatce a bývalou senátorku za ANO Zdeňku Hamousovou za řízení v opilosti.
                            16:28
                            Vysoce postavený úředník kraje v opilosti havaroval
                              Proto dnes na fuknci ředitele Centra investic, rozvoje a inovací Královéhradeckého kraje Lukáš Korych (39,ODS) rezignoval.
                              18:00
                              Policie hledá svědky jízdy v protisměru
                                Pražští kriminalisté pátrají po svědcích, kteří zahlédli nebo natočili černé BMW jedoucí v protisměru po ulici 5. května. K incidentu došlo v neděli před půl třetí ráno.
                                18:52
                                Staroměstké námestí zdobí vánoční strom
                                  Na Staroměstském náměstí už stojí smrk ztepilý, který letos bude centrum Prahy zdobit během vánočních svátků. Převezený tam byl v noci na dnešek.
                                  20:29
                                  Vánoční strom mají i v Hradci Králové
                                    Dva vánoční stromy má ode dneška také Hradec Králové, městu je darovali soukromí majitelé. Na Velkém náměstí stojí čtrnáctimetrová jedle, na Masarykově náměstí osmnáctimetrový smrk.
                                    21:18
                                    Charita vybírá dárky pro děti
                                      Už podesáté mohou děti obdarovat své vrstevníky z chudších rodin nebo azylových center dárky v krabici od bot.
                                      23:05
                                      Letzel staví v Japonsku
                                        Japonci postavili další budovu podle plánu rodáka z Náchoda, architekta Jana Letzela.
                                        23:36
                                        Děti na základní škole v Táboře se otužují
                                          Jen obtížně můžou učitelé nahradit žákům tělocvik, o který přišli kvůli opatřením proti koronaviru. Na základní škole v Táboře se děti otužují – mimo osnovy a ve svém volném čase.
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž26 minut
                                          Další díl
                                          25. listopadu 2020

                                          Přehled dílů

                                           
                                          Stopáž26 minut

                                          18. dubna

                                          18. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          17. dubna

                                          Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                          17. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          16. dubna

                                          Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                          16. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          15. dubna

                                          Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                          15. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          12. dubna

                                          Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                          12. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          11. dubna

                                          Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                          11. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          10. dubna

                                          ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                          10. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          9. dubna

                                          Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                          9. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          8. dubna

                                          Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                          8. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          5. dubna

                                          5. 4. 2024 na ČT1

                                          Napište nám