Chutě z cest, které potěší nejen v podzimních dnech. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Z našich kulinářských výprav do zahraničí přinášíme recepty, které nás oslovily svými výtečnými chutěmi a jednoduchým zpracováním a dosud nespatřily světlo světa na obrazovkách České televize. Navíc se skvěle hodí do podzimního jídelníčku.

Z dávné cesty po španělské Andalusii jsme přivezli recept na čočkový krém s vypečenou slaninou, zeleninou a krutony. Zapékaný lilek s cuketou a parmezánem je vegetariánská lahůdka pocházející z Provence. Jíst ho můžete čerstvě upečený, avšak vychlazený druhý den chutná naprosto famózně. Podává se s rajčatovým pyré. Z rakouské oblasti Wachau od kuchařky Kristiny na nás čeká dezert – křehký hruškový koláč s mandlemi.

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2016
 P ST HD