Tradiční a moderní gastronomie Trenčianského kraje (2013). Režie M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

V severozápadní části Slovenské republiky v oblasti Karpat se rozléhá Trenčianský kraj, který se stal cílem našeho gastronomického výletu. Kluci v akci jej prozkoumají nejen z kulinářské stránky, ale jak je naším zvykem, poohlédneme se i po kulturních, historických a turistických zajímavostech. Trenčianský kraj je totiž kraj hradů a zámků, sportovního i kulturního vyžití pro celou rodinu.

Moderní slovenskou gastronomii využívající tradiční regionální ingredience představí známý a úspěšný šéfkuchař Marián Filo. Kulisou pro vaření nám budou zámecké romantické prostory v Čereňanech. Navštívíme malebné město Bojnice, které patří mezi místa s nejstarším paleolitickým osídlením na Slovensku. Bojnický zámek je považovaný za nejkrásnější zámek ve střední Evropě.

V myjavském regionu, svérázné kopaničářské oblasti, nás přivítají na stylovém gazdovském dvoře v Turej Lúke. Tady zavoní ofrflané púčky. Košariská, rodiště M. R. Štefánika, budou další gastronomickou zastávkou v malebném kraji s panenskou přírodou. Kulinářský nadšenec, gazda Ivan Kotzik nás pohostí na své kopaničářské usedlosti tradiční specialitou - cestenicemi. Milí diváci, máte se na co těšit – jak před obrazovkou, tak na vašich cestách Slovenskem.

Za pozvání a organizaci natáčení na Slovensku děkujeme týmu Slovenské agentury pro cestovní ruch a zástupcům Žilinského a Trenčianského kraje.

Více informací naleznete na:
Subregion Pod Bradlom
Zámek Bojnice
Město Bojnice
Trenčansky samospravny kraj
Wikipédia: Trenčiansky kraj

Recepty v tomto dílu

Stopáž27 minut
Rok výroby 2013
 ST HD