Vaření s Regionální potravinou na jižní Moravě. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Kluci v akci se v parných srpnových dnech vydali na průzkum produktů Regionální potraviny Jihomoravského kraje. Cesta začala v nejsevernější části jižní Moravy – v Šošůvce v Moravském krasu, kde štáb přivítal pan Sedlák – chovatel koz a výrobce vítězných kozích sýrů. Sladká zastávka nás čekala v Křenovicích u Slavkova. Zde jsme upekli s paní Bílkovou smetanový dezert, lehký, s jemnou kávovou chutí. V Židlochovicích jsme zase ochutnali chuťově vytříbený pršut pana Janíčka. A co Filip s Ondřejem vařili? Při natáčení v šardickém sklípku voněly sušené švestičky plněné mandlí, balené v pršutu a flambované slivovicí. Kozí sýr vybízel k další delikatese – pečenému sýrovému šneku. Výtečné cibulové chutney jsme na závěr dochutili hroznovým želé pana Karlíka. Čokoládové bábovičky doplněné nutričně vydatnou hraškou uzavřely pobyt na jižní Moravě. A co víc! Kluci, milovníci všemožných motorových vozítek, se v době žní projeli i kombajnem.

Recepty v tomto dílu

Stopáž24 minut
Rok výroby 2013
 P ST HD